Мед Атлант

Чоловік, який п’яним збив пішохода та втік, пропонував хабара правоохоронцю

Вчора, 12 березня, 45-річний калушанин хотів дати 2000 гривень хабара у службовому кабінеті працівнику СРПП Яремчанського відділення поліції, аби не відповідати за вчинене ДТП та втечі з місця події поблизу гірськолижного курорту “Буковель”

Чоловік перебував за кермом напідпитку. Він збив 30-річну франківку, яка йшла по узбіччі дороги, а після вчинення аварії втік у невідомому напрямку, повідомиляють в прес-службі національної поліції області.

Цього ж дня, правоохоронці задокументували факт хабарництва на Богородчанщині. Відтак, 26-річний житель району в службовому кабінеті надав працівнику СРПП неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автотранспортом у нетверезому стані та повернення йому вилученого посвідчення водія.

В обох випадках правоохоронці відмовилися від пропозицій та повідомили про інцидент керівництво. На місце події прибули слідчо-оперативні групи відділень поліції та працівники прокуратури, які задокументували протиправну діяльність вказаних осіб.  Тож, окрім адміністративної, правопорушникам доведеться понести ще й кримінальну відповідальність.

Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні кримінальних правопорушень. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує чоловікам за скоєне  — позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. 

Читайте також: Молодик, який у квітні на смерть збив жінку, отримав водійські права

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...