Мед Атлант

В Івано-Франківську налічується близько 1120 безпритульних тварин

Про це на щотижневій оперативній нараді в міського голови повідомив директор КП “Полігон ТПВ”.

За словами, Юрія Мороза похибка може становити близько 20%. Щоправда, у підприємстві вже мають план роботи боротьби з проблемою безпритульних собак.

Чим менше цуценят, тим менше безпритульних собак. Ми проводимо стерилізації, але щоб собаки не розплоджувались, процес стерилізації має складати 70 %, а це близько 800 тварин, – каже Юрій.

Наразі у Франківську процент стерилізації становить лише 53 %. Вилов собак відбувається відповідно до заяв мешканців. Тварин стерилізують, вакцинують і лікують, а потім за допомогою спеціального чіпа реєструють до бази даних. Один чіп коштує 92 гривні, цьогоріч підприємство планує закупити 400 таких чіпів. До речі, завдяки базі даних, можна простежити місцеперебування кожної собаки.

Центр міста більш-менш благополучний. В основному проблема в спальних районах, – зазначив Юрій Мороз.

За словами начальниці охорони управління здоров’я, щороку від 300 до 500 мешканців Івано-Франківська звертаються у травмпункт, яких вкусили безпритульні собаки. Вартість однієї вакцини від сказу – 420 гривень, а за весь курс лікування – більше 3 тисяч гривень.

У КП”Полігон КПВ” кажуть, облік домашніх тварин та створення муніципальних притулків, суттєво допомогли б зменшити популяцію безпритульних чотирилапих.

Читайте також: Він був непосида і сміливець: тіло 20-річного атовця з Прикарпаття везуть додому. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...