Мед Атлант

Їжа, транспорт, комуналка: що подорожчало і подешевшало на Прикарпатті у лютому

За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку в лютому 2018 році порівняно з попереднім місяцем в Україні становила 0,9%, з початку року – 2,4%, в області – 0,9% та 2,7% відповідно

Приріст споживчих цін у лютому зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,4–0,8% у Волинській, Луганській, Чернівецькій, м.Києві, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Херсонській областях до 0,9–1,3% у Запорізькій, Івано-Франківській, Чернігівській, Львівській, Хмельницькій, Закарпатській, Черкаській, Сумській, Харківській, Київській та Тернопільській областях.

На споживчому ринку області в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,0%. Найбільше (на 8,0%) подорожчали фрукти, інформує головне управління статистики в Івано-Франківській області. На 4,4–1,1% підвищилися ціни на яловичину, рибу та продукти з риби, хліб, овочі, рис, сири, кисломолочну продукцію, молоко, макаронні вироби. Водночас на 3,7%–0,6% подешевшали яйця, м’ясо птиці, цукор, крупи гречані, масло, олія соняшникова.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,2%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 2,7%, на алкогольні напої – на 1,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на каналізацію та водопостачання – на 6,6% та 5,9% відповідно.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,4% спричинено в основному подорожчанням палива та мастил на 1,9%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 2,5%, при цьому послуги лікарень подорожчали на 10,4%, амбулаторні послуги – на 2,9%.

Читайте також: Українці не доїдають “молочки”, м’яса та фруктів. Дослідження

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...