Мед Атлант

Казначейство не дає ліки від діабету прикарпатцям

Сьогодні, 16 березня, в “Білому домі” заслухали зміни до програми, яка стосується здоров`я. Зокрема зазначається, що казначейство не надає департаменту охорони здоров’я кошти на ліки від діабету.

Про це сьогодні, 16 березня, йшлося на позачерговому засіданні комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Чиновники позачергової зібрались, аби обговорити зміни до програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.  У 2018 році почала діяти програма реімбурсація (Ред. – реімбурсація – часткове відшкодування третьою стороною видатків на придбання населенням медичних препаратів) для лікування хворих на діабет, проте виникли певні проблеми із Державним казначейством.

Нам потрібно змінити в рішенні слова закупівля медикаментів на відшкодування вартості препаратів інсуліну. Це вимога казначейства, інакше фінансів не нададуть і може виникнути проблема, –  каже в.о директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Микола Стовбан. – У нас кошти є, лише треба замінити слово”.

До слова, на закупівлю ліків для хворих на цукровий діабет у 2018 року виділено 2 тисячі гривень з обласного, тоді як торік – майже 33 тисячі.

На відшкодування вартості інсуліну планують виділити 34, 100 тисяч гривень. Також на закупівлю тест-смужок для індивідуальних глюкометрів витратять 2, 776 0. Проте Микола Стовбан запевняє, що коштів вистачає на ліки у всіх районах Прикарпаття. Їх виділяють за програмою “Доступні ліки”.

По “Доступних ліках” у нас є навіть залишок. Не може бути такого, щоб десь був дефіцит, – додає голова комісії охорони здоров’я обласної ради Манолій Піцуряк.

Питання винесено на розгляд сесії облради, що відбудеться 29 квітня.

Читайте також: На Івано-Франківщині назвали переможців конкурсу “Учитель року”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...