Мед Атлант

Сергій Князєв у Франківську розповів, коли підвищать зарплати поліцейським і від чого це залежить

Сьогодні, 16 березня, до Івано-Франківська з робочим візитом приїхав голова Національної поліції України Сергій Князєв. Очільник поліції вручив службові автомобілі правоохоронцям Прикарпаття. Також зазначив, що ДАІ вже немає, а нові реформи розробляються.

Зокрема Сергій Князєв каже, що Кабінет Міністрів України схвалив зміни до законодавства, спрямовані на боротьбу з порушеннями ПДР, ініційовані МВС. З 1 січня ці зміни торкнулися обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/г. Щодо впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху, то каже, що вже зовсім скоро має запрацювати. Та коли саме — не знає. Каже, це не він вирішує.

Щодо змін розміру штрафів за деякі порушення, а також посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані, то це має затвердити ВРУ. Каже, поліцейські затримують п`яних і складають протокол. І за рік така статистика невтішна: 105 тисяч складених протоколів. Та ось тільки 10 тисяч, умовно зауважує Князєв, задоволені судом.

Цю відстань треба зменшувати в судах. Бо 105 тисяч і 10 тисяч — різниця велика, — наголосив Князєв.

Голова Нацполіції упевнений,  що фізична присутність поліцейського на дорогах не тільки Франківська, а й цілої області має істотно зменшити кількість ДТП і п`яних за кермом.

На питання ЗМІ щодо нестачі кадрів та підняття зарплати зауважив Князєв, що розуміє проблематику і працює над цим.

Який рівень економіки в державі — така зарплата у поліцейського. Точно всі отримують від семи тисяч і вище. Так. Це мало. Чекаємо на збільшення фінансування. Тактичній поліції зараз піднімемо зарплату. Це буде більше ніж на 1000 гривень, як у патрульних. Для інших поки не планується, — підкреслив очільник поліції України.

Читайте також: Прикарпатська поліція шукатиме незаконних мігрантів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...