Мед Атлант

Франківськ і Жешув обговорили перспективи створення українсько-польського культурного центру

Польське місто Жешув виступить партнером Івано-Франківська у створенні спільного українсько-польського культурного центру.

Відповідну співпрацю погодив мер Жешува Тадеуш Ференц і заступник мера Івано-Франківська Богдан Білик під час спільної зустрічі на форумі “Європейський Союз-Україна”. Про це Богдан Білик розповів під час засідання комітету управління впровадження стратегії розвитку Івано-Франківська.

Зі сторони мерії Жешува було погодження виступити бенефіціаром у підготовці цього проекту, – каже Білик.

Співпрацю погодив і заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар. Спільний культурний центр планують відкрити у Жешуві.

Окрім того, Білик зазначив, що ймовірно спільний з польським Жешувом проект будуть писати й на реставрацію місцевого палацу Потоцьких.

Можемо внести як пропозицію створення на базі палацу центру польської культури чи виставкової зали. Якщо хочемо співфінасування від Польщі, то має бути щось польське, – каже Білик.

Білик пояснив, що це буде лише пропозиція, але остаточну концепцію палацу Потоцьких буде визначено після завершення прийому заявок – ідею реконструкції палацу Потоцьких може висунути кожен франківець. Якщо її затвердять, будуть писати спільний проект.

В лютому сесія міської ради погодила створення комунального підприємства “Простір Інноваційних Креацій “Палац”. Очолив КП колишній головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар. Саме він відповідальний за концепцію розвитку палацу.

Палац Потоцьких став власністю міста 27 жовтня 2017 року. До того він перебував у власності однієї з фірм мільярдера Олега Бахматюка.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...