Мед Атлант

Франківські патрульні пояснили, чому не можуть вирішити до кінця проблему з безхатьками напідпитку у Привокзальному сквері

Привокзальний сквер в Івано-Франківську став, фактично, місцем постійної дислокації безхатьків. Тут вони збираються, похмеляються, відсипаються на лавках і сходах, а потім знову йдуть на нелегальні «точки», де купують неякісний, зате дешевий алкоголь.

Працівникам патрульної поліції про цю проблему відомо, проте вони не уповноважені вирішити її до кінця. Згідно закону, якщо такі особи не чинять безпорядків і не поводяться агресивно, то нема підстав для арешту.

“Проблема в тому, що цих людей немає куди забирати з Привокзальної площі. Вони, швидше за все, без постійного місця проживання, в стані алкогольного сп’яніння, без документів. Якщо якісь документи є, то патрульні складають на них адміністративні матеріали: за знаходження у громадських місцях у стані алкогольного сп’яніння, за розпивання алкогольних напоїв, куріння у громадських місцях, за дрібне хуліганство. Але це все відповідальність у межах 51 гривні. Та навіть якби вона була розміром у 1000 гривень, то для них це ситуацію не змінює — платити й так не збираються, — розповів МІСТУ начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківська Олег Костенко. — Тому було б чудово мати якесь місце, яке б приймало таких людей. Щось на зразок  “витверезників” радянських часів,  але в більш сучасному вигляді, можливо з урахуванням іноземного досвіду. Безумовно, така необхідність є. Особливо у холодну пору року”.

За словами Олега Костенка, вокзал — місце посиленого патрулювання. Туди постійно є виклики щодо вчинення крадіжок, різних хуліганських дій і, зокрема, щодо перебування осіб у стані алкогольного сп’яніння  на Привокзальній площі.

“Плануємо один екіпаж закріпити за вокзалом. Тут патрульні працюватимуть спільно з працівниками міського відділу поліції. В їх обов’язки входитиме як забезпечення правопорядку на території самого вокзалу, так і на площі. Але те, що вони там будуть- не означає, що з’являться місця, куди ми зможемо доставляти таких людей.”

В міській раді погоджуються, що любителі алкоголю довкола вокзалу не додають краси місту. Але чиновники закликають правоохоронців посилити свою увагу на проблему нелегального продажу сурогатного алкоголю.

“Люди, що там лежать на площі — це наслідок. Питання у розповсюджувачах. І в тому, що про цю проблему всі знають, але ніхто не береться її вирішити”, — зазначає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте також: Муніципальні вартові перевдягаються у безхатьків, аби викрити підпільні точки продажу алкоголю

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...