Мед Атлант

МОН планує запровадити в школах електронні підручники. Чи готові прикарпатські освітяни до нововведень?

Замість звичайної книги — електронна. У Міністерстві освіти і науки України розпочинають реалізацію експерименту з впровадження цифрових примірників підручників.

Передбачається, що їх пілотування у школах відбудеться вже в 2018/2019 навчальному році і триватиме до кінця 2020/2021 року. Як про нововведення відгукуються освітяни та школярі Прикарпаття дізнавалися журналісти ОТБ “Галичина”.

У департаменті освіти і науки Івано-Франківської міської ради кажуть, що ідея впровадження електронних підручників не є новою. Її вже обговорювали кілька років тому, але вона так і не запрацювала. За словами освітян, перейти на нову систему навчання можна за короткий проміжок часу. Але для цього необхідна навчальна база.

“Ми не можемо просто взяти і перенести паперовий носій на цифровий. Має бути адаптація шкільного підручника до електронної книжки. Вона передбачає збільшення кількості ілюстрацій, наявність презентацій, наявність посилань до ресурсів у мережі”, – каже директор міського департаменту освіти і науки Ігор Смаль.

Деталі – у сюжеті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...