Мед Атлант

У Франківську презентували інтеркультурний путівник міста. ФОТО

Сьогодні, 21 березня, відбулась презентація першого в Івано-Франківську путівника, що показує принади міста очима вихідців з інших регіонів та країн.

Проект створили в рамках “Івано-франківської інтеркуль­турної лабораторії пам’яті посла Стівенса”, за кошти гранту Корпусу Миру та фонду посла Дж. Крістофера Стівенса. Безпосередньо над створенням гіду працювали члени ГО “СТАН”.

На сторінках путівника, дванадцятеро гідів розповіли про особливі місця обласного центру Прикарпаття, які їх вразили та мотивували.

Мешканці міста, студенти, які мешкають тут тимчасово, гості з різних куточків України та світу описали свій погляд на Івано-Франківськ.  

Організатори кажуть, що процес створення гіду був нелегким, адже працювати довелось з великим об’ємом інформації.

Для мене найцікавіше в Івано-Франківську це музей мистецтв. Адже це і музей, і церква водночас. Подібне я бачила вперше, — розповідає Фара, що родом із Дубаї.

У інтеркультурному гіді розповідають й про унікальні франківські цікавинки: “Свято Ковалів”, фестиваль “Порто Франко” та “Квадрат Курбаса”.

Думаю, наш гід — це нова ідея для Івано-Франківська. Для мене був цікавинкою фестиваль Ковалів. Це круто, адже не так часто збираються ковалі такою великою кількістю. До того ж, це відбувається у День міста, коли багато туристів,  ділиться представник Корпусу Миру Кай.

Видання двома мовами: українською та англійською. До речі, на сторінках навіть є інформація про секонд-хенди Івано-Франківська.

Тим, хто щойно приїхав до Івано-Франківська, інтеркультурний гід допоможе зорієнтуватися, де смачно й недорого поїсти, цікаво провести час, дешево купити фірмовий одяг. Путівник також буде цікавим для франківців, адже дозволить по-новому подивитися на власне місто.

Автори сподіваються, що буде й друга частина гіду. Кажуть, поки ще є великий фронт робіт в Івано-Франківську. У планах навіть яскравий інтеркультурний гід у відеоформаті.

Читайте також: У будинку на “стометрівці” виникло загоряння. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...