Мед Атлант

Суд у справі “Дири”, який у середмісті стріляв у підприємця, перенесли

Сьогодні, 22 березня, у Франківському міському суді мало відбутися засідання у справі Михайла Дерещука, на прізвисько “Дира”. Він у центрі міста стріляв у Ігоря Гербіна, після чого підприємець помер у лікарні.

Дерещуку інкримінують ч. 1 ст. 115 (“Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині; карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років”) ККУ та ч. 1 ст. 263(“Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу; караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років”) ККУ.

Однак сьогоднішнє засідання у справі Михайла Дерещука перенесли, адже суддя Дмитро Руденко знаходиться в нарадчій кімнаті з приводу іншого кримінального провадження, інформує МІСТО.

Наступне судове засідання відбудеться 12 квітня о 14.00 год.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

До слова, на минулому підготовчому засіданні, яке відбулось 13 березня, Дерещук повідомив, що хоче вийти з-під варти. Натомість, суд не задовольнив дане клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня 2018 року.

Читайте також: На Прикарпатті СБУ запобігла переправленню до ЄС групи нелегальних мігрантів. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...