Мед Атлант

У місті радикально боротимуться із підприємствами-боржниками

Підприємства-боржники щомісячно звітуватимуть перед міською комісією про виплату зарплати працівникам та про причини виникнення проблем із заробітною платою, погашенням заборгованості.

Про це йшлось сьогодні, 22 березня, на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Крім цього, комісія  щоквартально слухатиме звіти арбітражних керуючих про проведену роботу з погашення заборгованості та виплати заробітної плати на підприємствах.

Керівники підприємств-боржників мають спільно з управлінням праці розробити графіки погашення заборгованості та шляхи виходу із кризи. Начальник управління Наталія Дмитраш щотижнево слідкуватиме за станом виплати зарплаті людям, як працюють на підприємствах.

Компаніям радять продавати майно і обладнання, яке не використовується, задля погашення боргу, а також шукати нові ринки збуту та інвесторів.

Під контролем управління економічного та інтеграційного розвитку всі промислові підприємства-боржники. Начальник управління Надія Кромкач особисто слідкуватиме за виконанням зобов’язань цих підприємств із виплати заробітної плати щодо погашення боргів з оплати праці.

Комісія  також стежитиме за забезпеченням сплати податків, видачі пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

До слова, станом на 1 лютого 2018 року, загальна сума заборгованості заробітної плати на підприємствах Івано-Франківська становила 15 864,5 тисяч гривень. Четвертина цієї заборгованості — 3900,1 тис. грн. припадає на економічно активні підприємства, а левова частка боргу (75,4 % від загальної суми боргу – 11964,4 тис. грн.) — заборгованість підприємств-банкрутів.

У Франківську три економічно активні підприємства заборгували зарплатню своїм працівникам:

  •  ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” — 2527,1 тис. грн.,
  • ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” — 1147,6 тис. грн.,
  • ПП “Фірма “Хімекс” – 225,4 тис. грн. (Станом на 01.03.2018 р. за оперативною інформацією заборгованість на підприємстві погашена в повному обсязі).

Серед компаній-банкрутів, чи щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності, заборгованість обліковується на наступних підприємствах:

  • Івано-Франківське обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості – 5792,4 тис. грн.
  • ВАТ “Пресмаш”: сума боргу – 5315,8 тис. грн., це більше 30 місячних фондів, заборгованість 110 особами, з них 50 звільненим.
  • ДП “Івано-Франківський котельно-зварювальний завод”  —  279,7 тис. грн.
  • ПП “Спіка”  — 493,5 тис. грн., заборгованість перед 90 працівниками
  • ЖЕО № 4 — 44,8 тис. грн.
  • ПП “ІФ-Будімпекс” — 38,2 тис. грн. Гроші заборгували 3 працівниками ще в 2010 році, проте у підприємства відсутні будь-які активи для її погашення.

Керівники перелічених підприємств мусять вжити всіх невідкладних заходів, аби усунути порушень законодавства в частині забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та надходжень до міського та державного бюджетів.

Читайте також: У будинок прикарпатця серед білого дня проникли злодії і побили власника

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...