Мед Атлант

У приміському селі громада продовжує відстоювати право на землю. ВІДЕО

Депутат Драгомирчанської сільської ради судиться за земельну ділянку, на якій планували збудувати школу, дитсадок та стадіон. Сьогодні, 22 березня, скандальну справу розглядав суд.

Детальніше про те, як пройшло перше засідання у справі, в сюжеті телеканалу “Карпати“:

Жителі Драгомирчан об’єдналися для боротьби з депутатами і навіть спільно збирали кошти на послуги адвоката.

Попри резонанс цього питання на всеукраїнському рівні, кілька сільських обранців вирішили в суді оскаржити рішення селищної ради, за яким землю було повернуто громаді.

Як повідомляє у фейсбук-групі “Драгомирчани. Рідне село” один з місцевих жителів, наразі у суді є три позови з цього питання. На вимогу позивачів Тисменицький районний суд наклав арешт на земельну ділянку поруч церкви.

Земельна ділянка у Драгомирчанах, за яку “воюють” місцеві жителі й депутати

Нагадаємо, наприкінці липня жителі приміського села Драгомирчани на кілька днів перекрили центральну дорогу, вимагаючи в місцевих депутатів скасувати скандальне рішення селищної ради, яким землі громадської забудови перевели в приватні й роздали своїм. Завдяки згуртованості місцевих жителів, депутатів і сільського голову люди таки дотиснули, примусили зібратися на позачергову сесію і повернути землю громаді. Перемогу святкували з піснями і шампанським, проте згодом виявилось, що боротьба громади проти корумпованої системи не закінчена. Коли дійшло діло до перевиборів, то з’ясувалося, що переобрати депутатів неможливо. З цього приводу драгомирчанці вручили листа Президенту, на який він згодом відреагував і обіцяв взяти питання на контроль. Проте перевиборів у селі досі не відбулося.

Читайте також: У Франківську в березні відбудеться “земельний” аукціон

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...