Мед Атлант

З 1 квітня зросте вартість проїзду у міському транспорті

Виконавчий комітет міської ради погодив підняття вартості проїзду у міському транспорті.

За відповідне рішення проголосували сьогодні, 22 березня, члени виконавчого комітету.

Вартість проїзду у приватному громадському транспорті становитиме 5 гривень – з 6:00 до 20:00, та 6 гривень – з 20:00 до 23:00.

Спочатку вечірню вартість проїзду хотіли встановити в розмірі 7 гривень, однак зауваження вніс мер Івано-Франківська, висловивши думку, що проїзд в громадському транспорті після 20:00 має коштувати 6 гривень.

Щодо перевезення пільгових категорій, все залишиться без змін. З 10:00 до 16:00 пільгові категорії громадян їздитимуть в громадському транспорті без обмежень, з 16:00 – у кількості 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі.

Безкоштовний проїзд збережеться і для учнів міських шкіл за наявності учнівського квитка:

– щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

– щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів ЗОШ № 1, ЗОШ № 6, ЗОШ № 11, ЗОШ № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул.

– у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів ЗОШ № 1, ЗОШ № 11 та Української гімназії № 1.

Рішення про підвищення вартості проїзду вступить в дію з 1 квітня.

27 лютого з питання підняття проїзду у міському транспорті пройшли громадські обговорення. Як коментує директор управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак, підняття тарифу – питання часу.

Ми проаналізували кілька маршрутів міста і встановили, що середня арифметична вартість проїзду на одну людину – 8, 27 грн – це з урахуванням перевезення пільгових категорій громадян. Без пільгових категорій – десь 5 гривень, – пояснює Ганчак.

Мер Івано-Франківська наголосив, що якщо вже міськрада погодила підняття вартості проїзду, то водіям громадського транспорту потрібно бути ввічливішими, адже на це було багато скарг.

Марцінків також наголосив, що кожен пенсіонер Франківська разом з посвідченням повинен демонструвати в транспорті “картку франківці”. І додав, що таких уже надруковано 52 тисячі.

Читайте також: Картка франківця: добра ідея, спотворена політикою

Франківські перевізники пояснили, чому вартість проїзду має зрости

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...