Мед Атлант

Заробітчанка просить позбавити батьківських прав колишнього чоловіка-атовця

Заробітчанка з Івано-Франківська просить позбавити батьківських прав свого колишнього чоловіка-атовця. У них є спільний 6-річний син. Жінка запевняє, що біологічний батько не цікавиться своєю дитиною.

Про це сьогодні, 23 березня, йшлося на засіданні комісії у справах дітей.

Вихованням хлопчика займається бабуся, поки матір перебуває на заробітках закордоном. Жінка нарікає, що батько не дає сину право виїзду закордон та заборгував понад 50 тисяч гривень аліментів. Батько колишній військовослужбовець, майже 2 роки воював на сході України, проте недавно звільнився з частини за власним бажанням.

Чоловік не погоджується із позовом колишньої дружини, каже, що дозвіл на виїзд дитини закордон давав, а можливості займатись вихованням сина не мав, адже тривалий час перебував у зоні АТО. Його військову службу підтверджують відповідні довідки.

Жінка не знала, що колишній чоловік знаходився на фронті.

Я вважаю, що навіть якщо він був у зоні АТО, то є телефон і можна передзвонити, чи попросити свою маму прийти провідати сина. За 6 років він ні разу не був дитини на Дні Народженні. Протягом місяця, коли він повернувся, він ще ні разу не навідався до сина, — розповідає жінка.

Натомість, атовець відповідає, що звинувачення дескредитують його як батька, адже він любить свого сина, сплачує аліменти і цікавиться його життям. Чоловік зумів відповісти на питання голови комісії про вподобання сина, каже, всіляко намагається знайти зустрічі з дитиною, проте бабуся це рідко дозволяє.

Пізніше позивачка визнала, що батько сплачує аліменти, які отримує її матір. Згідно звітів військових частин з чоловіка справді щомісячно стягували аліменти.

Комісія дійшла висновку, що позбавлення чоловіка батьківських прав є недоцільним.

Читайте також: Франківець не хоче платити аліменти дитині і переховується від екс-дружини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...