Мед Атлант

Офіційно не заборонені, але у школі їм не місце: поліція закликає не купляти підліткам електронні сигарети

Як вже писало МІСТО, у Франківську 12-річна школярка потрапила до лікарні через електронну сигарету. Наразі правоохоронці і освітяни з’ясовують обставини інциденту, а батькам загрожує штраф.

Тим часом працівники сектору ювенальної превенції ГУНП в області закликають дорослих, зокрема й працівників навчальних закладів, пояснювати сумнівну безпеку використання електронних сигарет.

“Дедалі більшої популярності, а особливо у молодіжному середовищі набувають електронні цигарки. Вважається, що е-сигарети допомагають кинути палити затятим курцям. І якщо їх використання цією категорією осіб до певної міри можна вважати виправданим, то для молоді і підлітків це виглядає щонайменше не логічним. Куріння е-сигарет привчає їх до нездорової звички та виступає своєрідним містком для переходу до вживання звичайних сигарет. Тим паче незрозумілою є позиція окремих батьків підлітків, які схильні дозволити вейпінг своїм дітям як альтернативу тютюнопалінню. Навіть дорослим, свідомим своєму у виборі на користь е-сигарет, потрібно бути певними у безпечності та сертифікованості рідини до електронної сигарети, до складу якої входять пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатор та може міститися нікотин. Ще один фактор – можлива алергія на компоненти суміші”, – йдеться у дописі  на фейсбук-сторінці Ювенальна Превенція Прикарпаття.

Світлина від Ювенальни Превенції Прикарпатті.

До того, ж електронна сигарета вимагає певних навичок у користуванні та розуміння принципу її роботи. 

“Вважаючи е-сигарети безпечним і модним девайсом, підлітки часом навіть приносять їх до навчальних закладів. Попри те, що вони офіційно не заборонені, у школі їм не місце. Як приклад – прикрий випадок, який трапився у Івано-Франківській школі №19, внаслідок якого постраждала школярка”.

Наразі працівники поліції з’ясовують усі обставини цієї події. Правоохоронці також радять батькам неповнолітніх зважити можливі ризики та утриматися від придбання дітям таких речей.

Читайте такожНебезпечно: вейпери поза законом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...