Мед Атлант

Протягом квітня у Франківську можна добровільно здати зброю

З 1 квітня на Прикарпатті розпочинається місячник добровільної здачі зброї, бойових припасів та вибухових матеріалів.

У період з 1 по 30 квітня громадяни, які володіють зброєю та боєприпасами без законних підстав, матимуть змогу добровільно здати її до поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності, повідомили у прес-службі ГУНП.

Нагадаємо, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Максимальне ж покарання за носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу — позбавленням волі на строк до трьох років.

Разом з тим цією ж статтею Кримінального кодексу передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності у разі, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Здати зброю можна у будь-якому найближчому відділі чи відділенні поліції. За детальнішою інформацією телефонуйте на гарячу лінію: 102.

Читайте також: Арсенал зброї вилучили у будинку екс-секретаря Тисменицької міської ради, — ЗМІ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...