Мед Атлант

Будиночки “здешевіли” і чекають фестивалю: у Франківську понад місяць триватиме “Весняна феєрія”

З 1 квітня по 7 травня в Івано-Франківську буде проходити фестиваль “Весняна феєрія”. Для його проведення на Вічевому майдані встановлять 10 дерев’яних ярмаркових будиночків.

Порівняно з фестивалем “Зимова казка”, вартість оренди будиночків суттєво “здешевіла”: один день оренди для продажу сувенірної продукції коштуватиме 350 гривень, а для закладів громадського харчування — 400 гривень.

Порівняно з зимовими цінами на оренду є велика різниця. Вартість доставки, монтажу-демонтажу будиночків не змінилася, але є зміни у споживані електроенергії. Зимою ми використовували дуже багато світла. А зараз ми побачили, що його споживання буде в рази меншим, і вирішили  зняти ціну на оренду, — розповіла МІСТУ керівниця відділу організації дозвілля КП “Центр розвитку міста та рекреації” Олександра Копаєва.  — На цьому фестивалі не буде таких закладів громадського харчування, як зимою, коли були шашлики, столики. Буде кав’ярня, яка продаватиме лимонади і солодощі. І ще один заклад пропонуватиме здорове харчування. За рахунок того, що вони використовуватимуть більше електроенергії, то орендна плата для них більша — 400 гривень в день.

Реєстрація триває вже два тижні. 9 будиночків вже орендовані, з підприємцями підписані договори, вони вже зробили проплати. Найближчим часом визначаться з тим, чи буде орендар для десятого будиночка.

Здебільшого це наші постійні учасники. Вони пропонуватимуть франківцям та гостям міста придбати різноманітну сувенірну продукцію, вишиванки, сири тощо. Алкоголю на фестивалі-ярмарку не продаватимуть  лише кавові напої та лимонади, — каже Олександра Копаєва.

Фестиваль “Весняна феєрія” розпочнеться 1 квітня, у Вербну неділю, у час посту. Тому урочистого відкриття не буде.

Цей захід має трохи інший формат, ніж “Зимова казка, яка є більш святковою — з урочистим відкриттям і закриттям. “Весняна феєрія” цьогоріч є експериментальним фестивалем: ми подивимося на результати його проведення, врахуємо актуальні зміни і внесемо їх на наступний рік, — додала Копаєва.

Працюватиме “Весняна феєрія” на Вічевому майдані з 10.00 год. до 20.00 год. 

Читайте також100 палаток у середмісті: три дні франківці зможуть робити святкові закупи на ярмарку “Великодній кошик”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...