Мед Атлант

Франківські пластуни організують табір для діток, чиї батьки загинули в зоні АТО

Сьогодні, 26 березня, в Івано-Франківську відбувається засідання конкурсної комісії програм та проектів громадських організацій на часткове фінансування з міського бюджету.

Конкурсна комісія розгляне 26 проектів від 17 різних молодіжних, релігійних та громадських організацій організацій. ГО подали на конкурс проекти на загальну суму — 1 483 261 гривень. Департамент молоді та спорту виділив на реалізацію найкращих проектів 130 000 гривень. Очікуваний кошторис — 320 655 гривень.
Всі проекти цікаві та мають право на життя. Найгірше — це коли проекти не змінюються та щороку ті самі. Мають відбуватись зміни, треба робити крок вперед, — зазначив заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький.
ГО “Станиця Івано-Франківськ Пласту Національної скаутської організації України” презентувала 3 проекти. Один з них — це таборове літо, адже для організації пріоритетним є дозвілля та здоров’я дітей. Пластові вишкільні табори націоналістичного спрямування вже стали традиційними, діти відпочивають щоліта.
330, але буде більше, бо за березень утворився новий курінь. Віком від 6 до 18 років. Ми також співпрацюємо з дітьми атовців та дітьми із східними регіонами України. Ми ведемо переговори, щоб діти з міста Бахмут, що майже на сірій зоні АТО відпочивали у нас, — каже презентатор від Пласту.
Також пластуни презентували ідею рекреаційного табору для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО. Такий табір має назву “Родос”, його уже проводили минулої осені в Яремчі. Відпочинок виключно для дітей-сиріт, а не пластунів. Скаути ж виступатимуть у ролі організаторів. З дітками також працюватимуть психологи, адже вони пережили трагедію у сім’ї. Комісія схвалила всі проекти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...