Мед Атлант

Франківські абітурієнти здаватимуть ЗНО за новими правилами

На оперативній нараді у міського голови щодо ЗНО доповіла Наталя Микула розповіла про особливості цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. 

Нещодавно, 19 березня закінчилася реєстрація на тестування. До 2 квітня випускники шкіл мають право внести зміни у своєму персональному кабінеті.  Здавати цьогоріч можна лише 4 предмети, які діти обирають з 11 запропонованих предметів.

Вперше за всю історію ЗНО здаватимуть студенти пну і вищих навчальних закладів 1-2 ступенів.

Таким чином кількість учасників ЗНО в Івано-Франківську зросте вдвічі і сягне рекордного для міста числа – 4374 учасників. З них лише 1055 є учнями франківських шкіл! Решта – мешканці області та випускники ПТНЗ. Так місто змушене створити та забезпечити роботу 20 пунктів тестування, у порівнянні з минулорічними 10-ма.

Для здачі ЗНО закупили за вказівкою міністерства й комп’ютери. Втім, Руслан Марцінків упевнений, що такі новації потрібні тільки з грошима.

Цей міністр за такі реформи мала б піти у відставку. Це експерименти над дітьми. Це якесь знущання. Ми мовчати не будемо, — каже Марцінків.

До того ж, для здачі тестування в обласному центрі здаватимуть тести і діти з області. А це, вважає мер, знову зайві витрати.

За декілька днів, 31 березня бажаючі, що зареєструвались на пробне ЗНО, випробують свої сили.

Читайте також: З наступного тижня франківські школярі підуть на канікули

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...