Мед Атлант

На Прикарпатті визначили переможців обласної премії в галузі мистецтва та архітектури

Визначено переможців обласної премії в галузі мистецтва та архітектури імені Ярослава Лукавецького. Засідання відбулося сьогодні, 26 березня.

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулося засідання комісії із присудження обласної премії в галузі образотворчого мистецтва імені Я. Лукавецького. Присутні охарактеризували роботи, запропоновані на розгляд комісії, висловили власні думки з приводу значущості мистецьких доробків, майстерності виконавців робіт.

За результатами голосування, визначено переможців премії. Зокрема, у галузі архітектури і дизайну перемогу здобув Богдан Гладкий, пропонований Івано-Франківським ОКТ УРК “Українське реєстрове козацтво” за створення монументально-декоративних творів. У галузі дизайну переміг Володимир Бойків, пропонований Спілкою художників “КОЛО-МИ-Я”, за творчі здобутки в дизайні рекреаційних, відпочинкових та побутово-ужиткових комплексів.

Першість у галузі образотворче і народне мистецтво здобула Галина Вінтоняк, пропонована Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю.

Володимир Слободян, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за популяризацію українського декоративно-прикладного мистецтва переміг у номінації “Народне мистецтво”.

Читайте також: Як працює електронний запис до лікаря у Франківську

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...