Мед Атлант

Проблеми децентралізації: у Франківську обговорюють місцеве самоврядування

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України розпочалося засідання регіональної платформи на тему “Законодавчо-нормативні механізми розвитку місцевого самоврядування в умовах реформ”.

Засідання регіональної платформи проходить сьогодні, 28 березня, в міській раді.

Участь у заході беруть міські, селищні та сільські голови, очільники ОТГ, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Юрій Соловей, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, представники керівництва обласної влади та експерти.

Немає сумнівів, що в країні етап децентралізації триває. Правда, слід створити закон щодо міст обласного значення, аби розвиватися. Крім того, слід територіально-алміністративний закон узгодити. Знаю, що є і фінансові проблеми, — каже нардеп з Прикарпаття Юрій Соловей.

Сьогоднішній захист дає можливість, щоб обговорити проблеми, аби їх врегульовувати на законодавчому рівні. Зокрема виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан виділив такі проблеми станом на зараз:

  1. . Ресурсно-фінансова проблема;
  2.  Проблема кадрів: хто ж має впроваджувати ці реформи?

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцвнків поділився проблемами, які існують в місті у зв’язку з децентралізацією.

Говорять про реформи нові, але кошти не виділяються, а все перекладається нвюа органи місцевого самоврядування, — каже мер.

Читайте також: У Франківську батькам урочисто вручили свідоцтва про народження дітей. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...