Мед Атлант

Як старшокласниця один день прикарпатським селом керувала

Як вже писало МІСТО, старшокласниця Ліля Вовкович змінила шкільну парту на робочий стіл керівника Котиківської сільської ради.

Правда, лише на один робочий день, як і передбачалось умовами анонсованого раніше соціального експерименту, йдеться в дописі легітимного голови сільської ради Івана Вережака у мережі Facebook.

Для старшокласниці цей день розпочався по-дорослому рано. Старшокласниця, в прямому і переносному значенні цього слова, з Головою занурилась у вир керівницької роботи. За хвилину робочий стіл молодого голови сільської ради села Котиківка перетворився на пазл із різноманітних документів, заяв, платіжок тощо. Та на обличчі сміливої дівчини не промайнуло й тіні паніки або розгубленості. Із всією серйозністю та відповідальністю вона уважно розпочала вивчати та вникати у суть того чи іншого документу. Більше того, в очах читалась непідроблена зацікавленість. І вже за деякий час вона сміливо тримала в руці печатку, висловлювала свої рекомендації та візію, — пише він.

Вережак пише, що подолавши перший щабель на шляху до успішного головування Лілія й незчулась, як за розбиранням “паперових заметів” промайнуло 2 години. Та робота сільського голови не обмежується кабінетом, а тому вже о 10 годині ранку – традиційний господарський об’їзд. Розпочали із контейнерів роздільного складування вторинної сировини, котрі вдалось встановити за грантові кошти ще на початку каденції. Разом із працівниками благоустрою вивантажили скло та пластик і доправили його до тимчасового пункту перетримки.

Опісля, приділили увагу весняному підчищанню тих гілок на деревах, які заважають та становлять небезпеку перехожим, спеціалізованому транспорту. Далі фізичну роботу юного керманича вирішили розбавити трішки офіційними, а тому відвідали сільський Будинок Культури, де познайомились із його директором. Після того, Лілія познайомилась із волонтером Корпусу Миру, котрий перебуває із місією в селі Котиківка.

В обідню перерву зустрілись із іншими учасниками жеребкування, котрі подали заявки на участь у соціальному експерименті, але яким цього разу не поталанило виграти. На зустрічі обговорили різні питання пов’язані із Городенківщиною, молоддю та її дозвіллям, участю в громадських процесах, перспективами всестороннього розвитку. Як результат, мною було запропоновано створити при сільській раді села Котиківка “Молодіжну раду”, — продовжує Вережак.

Такий дорадчий орган має виступити місточком, котрий допоможе налагодити комунікацію між молоддю та владою села. Залучить активних підлітків до генерування цікавих ідей якісного дозвілля, професійної підготовки та перспектив першого робочого місця.

Завершення активного, сповненого подій та нових вражень робочого дня пройшло за чашкою чаю та обговоренням отриманого досвіду.

З радістю відзначаю неабиякий хист Лілії Вовкович в питанні управління громадою, її бажання вивчати нове, креативно мислити, виявляти толерантність, ефективно спілкуватись в офіційній, неофіційній ситуації і, навіть, як то кажуть, «на камеру». Щоб засвідчити ці вміння та саму подію, в якій юна керівниця взяла участь – вручив відповідний Диплом, — завершує Вережак.

Читайте також: Кадровий голод: комунальні підприємства міста пропонують більш 250 вакансій. СПИСОК

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...