Мед Атлант

Лише за один день дорожники зібрали на узбіччях майже 20 тонн сміття. ФОТО

З настанням сприятливих погодних умов працівники дорожньо-експлуатаційної служби “ПБС” розпочали генеральне прибирання сміття на узбіччях.

Колеса, пляшки, та, навіть, підгузники – такий «асортимент» збирають найчастіше. Роботи ведуться на дорогах, які є в експлуатаційному утриманні ТОВ “ПБС”– дорогах Н-09 та Н-10. Після танення снігу сміття з’явилося настільки багато, що на окремих ділянках утворилися цілі смітники.

“Викидають сміття цілими мішками. Там може бути все: від пакету використаних підгузників до будівельних відходів. Не кажучи вже про пластикові бутилки, яких ми збираємо тонами”, – скаржиться працівник ТОВ “ПБС” Михайло Косюк.

Лише за один день, під час суботньої толоки, дорожники “ПБС” зібрали майже 20 тонн сміття. Роботи зараз проводяться у Галицькому, Тисменицькому та Надвірнянському районах. Найбільше сміття там, де є розширені дороги, зокрема, у Старих Кривотулах. Труднощів прибирання додає вода у кюветах.

“За кілька днів плануємо прибрати усі ділянки, які ми обслуговуємо. До Великодня наші дороги будуть чистими”, – говорить майстер ТОВ “ПБС” Петро Дубіцький.

До слова, “ПБС” прибирає дороги не лише напередодні Великодніх свят, чистота узбіч підтримується протягом цілого року. Щоправда, зробити так, щоб узбіччя були чистими хоча б тиждень – неможливо. Більшість водіїв не хочуть довезти особисте сміття до контейнера, викидають там, де їм заманеться. Особливо помітно, коли компанії зупиняються задля перекусу – за їхніми відходами можна легко простежити, що саме люди їли. А вітер розносить це сміття на багато кілометрів.

“Ми не можемо нічого вдіяти, – говорить Петро Дубіцький, – тут проведеш роз’яснювальну роботу, а там вони знову викинуть і поїдуть далі. Треба, щоб поліція штрафувала таких порушників. І штрафи повинні бути великими”.

У поліції ж кажуть, санкції за засмічення території передбачені, часто складають протоколи на те чи інше підприємство, поблизу якого є багато сміття. Що стосується дрібних викидів на дорогу чи узбіччя, то в більшості провину порушників довести неможливо: треба, щонайменше, зловити їх за руку.

Читайте також: Мер влаштував пряму трансляцію з толоки на Німецькому озері. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...