Мед Атлант

Весняний призов 2018: що потрібно знати строковикам

З 2 квітня в Україні починається весняний призов.

Цього року весняний призов на строкову військову службу буде тривати з 2 квітня до кінця травня. Таку заяву зробив начальник Головного управління персоналу, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко.

Призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу з 2 квітня і завершать її 31 травня. 61,6 млн грн обсягів видатків на заклик планується перерахувати до 6 квітня у всі комісії, — повідомляє Артеменко.

У цьому заклику згідно з рішенням уряду для проходження строкової військової служби буде відправлено 15190 людина. При цьому в Збройні сили України планується направити 8,9 тисяч осіб, у Державну прикордонну службу – 1,2 тисяч осіб, у Державну спеціальну службу транспорту – 1 тис. осіб, а в Національну гвардію України – 4 тисячі чоловік.

При цьому обсяг видатків на одного призовника становить 3617 гривень. Ця сума включає в себе 3500 гривень – виплата грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу та 93,13 гривень – підготовка та проведення призову на строкову військову службу.

Повідомляється, що навесні повинні призвати близько трьох тисяч осіб, які не змогли пройти строкову військову службу за станом здоров’я. Під новий заклик будуть потрапляти навіть ті, хто раніше був звільнений з армії за станом здоров’я. Аргументують в міністерстві це тим, що багато з них за цей час могли покращити стан свого здоров’я.

Нагадаємо, що пункти пропуску на Донбасі заробили по-новому. Відтепер вони перейшли на весняний період робіт. А це означає, що відтепер контрольно-пропускні операції осіб і транспортних засобів будуть здійснюватися з 7:00 до 18:30. Раніше цей графік був з 8:00 до 17:00.

Читайте також: Менше сміття – краще життя: у Франківську думають, як сортувати відходи

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...