Мед Атлант

Очільник ліспромкомбінату, проти якого протестував колектив, зайшов на робоче місце з охороною

Т.в.о директора ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат” Михайло Кочетигов через три тижні протестних акцій таки потрапив у крісло керівника. Протестувальники кажуть: зробив це протиправно, адже зайшов до кабінету без офіційного представлення, в неробочий час і з охороною. 

Близько 30 працівників франківського управління ліспромкомбінату, разом з активістами розгорнули під стінами будівлі протестну акцію: палили шини й вимагали в Міністерства оборони переглянути  призначення 74-річного Михайла Кочетигова на посаду тимчасового керівника ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат”.

Як пояснює “МІСТУ” голова Івано-Франківської обласної ГО “Самооборона” Ярослав Наваляний, який з самого початку виступав проти призначення Кочетигова:

Мало відбутися офіційне представлення керівника в робочий час і в приміщенні ліспромкомбінату, але сталося по-іншому. Він потрапив до кабінету в післяробочий час, коли людей на вулиці вже не було. Його охорона просто виламала двері.

Наваляний каже, що протестувальники звернулися вчора до Міноборони з повторним проханням переглянути призначення 74-річного Кочетигова на посаді керівника комбінату.

Наказ на представлення Кочетигова в Міноборони підписав секретар. Маємо досвід ще з 2014 року: були випадки, що призначення відбувалося й після певного шуму в суспільстві ліквідовувалося.

І додав, якщо в Міністерстві працівників не підтримають, вони писатимуть колективну заяву на звільнення.

Михайло Кочетигов у минулому уже керував ліспрокомбінатом. Мітингувальники упевнені, що перебуваючи на посаді з 1996 року по 2010 рік 74-річний Михайло Кочетигов довів комбінат до зубожіння та фінансового краху. Кажуть, цьому і є підтвердження, бо відкрито не одне кримінальне провадження після звільнення з посади у 2010 році.

Наказ про призначення старшого майстра лісу Чернівецького військового лісництва Михайла Кочетигова тимчасово виконуючим обов’язки директора ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат” був підписаний 14 березня. Його підписав державний секретар Міністерства оборони України генерал-полковник О. В. Дублян. 16 березня працівники не впустили директора на територію комбінату. Відтак, полковник з Міноборони зачитав наказ про призначення на вулиці перед барикадами і під вигуки “Ганьба”.

Колектив комбінату з відкритим листом звернувся до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука із проханням захистити права працівників підприємства від свавілля, яке вчиняється посадовими особами Міністерства оборони України. Крім того, такий лист надіслали в громадські організації і спілки.

До слова, попереднього директора Олександра Паздерника повернули до виконання обов’язків начальника Шепетівського військового лісгоспу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...