Мед Атлант

У Франківську вшанували жертв НКВС. ФОТО

Сьогодні, 7 квітня, навпроти Церкви Святої Покрови біля Скорботної стіни відбулась панахида за молодими націоналістами-оунівцями.

Учасники молодіжного націоналістичного підпілля, члени відділу пропаганди надрайонного проводу ОУН Василь Гросберг, Ганна Соколовська і Ганна Сміжак загинули від рук енкаведистів 6 квітня 1949 року.

Про таке на своїй сторінці у Facebook розповів міський голова Руслан Марцінків.

6 квітня 1949 року НКВС викрило криївку на Княгинині. Так загинуло троє молодих патріотів, яким було 22-24 років, націоналісти-оунівці Василь Гросберг, Ганна Соколовська і Ганна Сміжак, — пише він.

Марцінків додає, що це ще одна трагічна історія нашого міста, яка розкриває суть тих буремних часів, коли все українство боролось проти більшовиків.

Виявляється, що привів НКВС до цієї криївки один з родичів загиблих, якому ті обіцяли зберегти життя. Кожен виживав як міг, проте троє молодих націоналістів обрали смерть замість полону, — продовжує він.

Заходи із вшанування пам’яті цих героїв є традиційними для франківців і відбуваються щорічно. І як все починаються з молебні за Україну, за її героїв – минувшини та сучасності.

Читайте також: Франківські пластуни збирають великодні кошики для ветеранів. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...