Мед Атлант

Високопосадовець із Прикарпаття відповів на заяву міністра інфраструктури про своє звільнення

Голова “Укртрансбезпеки” Михайло Ноняк запевнив, що боротьба з корупцією в очолюваному ним відомстві посилюватиметься, а міністр інфраструктури Володимир Омелян мав сказати про невдоволення його роботою особисто.

Напередодні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що невдоволений роботою Ноняка та вніс до Кабінету міністрів подання на його звільнення. Омелян зазначив, що знає досить фактів зловживання Ноняком на посаді.

Знаєте, чвари повинні вирішуватися віч-на-віч, і якщо у міністра є претензії чи я йому не подобаюся, він мені повинен сказати особисто, і ми повинні з ним ці моменти обговорювати. А те, що він говорив публічно. Я хочу сказати, що мені абсолютно не соромно за нашу роботу. Наша робота є ефективна, вона приносить хороший результат для суспільства, – підкреслив керівник “Укртрансбезпеки” на прес-конференції в “Укрінформі“, передає “Обозреватель”.

Ноняк не збирається подавати на Кабмін до суду, якщо той прийме уявлення Омеляна про його звільнення.

Крім того, він заявив, що в Державному агентстві автомобільних доріг України задоволені його роботою і претензій не мають.

Я скажу, що навіть після наради з Прем’єр-міністром, ми з міністром інфраструктури не спілкувалися. От декілька днів назад ми мали сідати з ним вирішувати всі ті питання, які нам поставив Прем’єр, то я їх вирішую особисто. Іду спілкуюсь з керівником Укравтодору, Нацполіцією, відповідними керівниками областей… Я не з Новаком, але його заступником спілкувався, і в нас є повне порозуміння для того, щоб ми будували площадки і здійснювали ефективно габаритно-ваговий контроль, – підкреслив він.

Крім того, Ноняк прокоментував затримання співробітника його відомства на хабарі 5 квітня, зазначивши, що необхідно вдосконалювати законодавство з перевезень щоб уникнути подібних випадків.

Ви вже знаєте, що вчора був затриманий працівник Укртрансбезпеки (на хабарі – ред.). З цими проявами ми боремося у нашій структурі, і хочу наголосити, що ми і далі будемо очищувати нашу службу від тих, хто має якісь корупційні ризики і прояви, тих, які не розуміють, що потрібно жити і працювати по закону. Ми таких людей будемо притягувати до дисциплінарної відповідальності і звільняти, – заявив він.

За словами Ноняка, з 2017 року було затримано близько 10 працівників цієї структури на хабарах, а з початку поточного року м три людини. За його словами, з метою виявлення корупціонерів в “Укртрансбезпеки” триває постійна співпраця з правоохоронними органами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...