Мед Атлант

Франківців запрошують відчути “Французьку весну”. АНОНС

Уже вдруге в Івано-Франківську відбудеться щорічний фестиваль французької культури “Французька Весна в Україні” – фестиваль, що став брендом. Фестиваль, на який очікують, як і на прихід календарної весни – з радістю і передчуттям новизни та несподіванки. Фестиваль, що не міняє формату протягом 15-ти років.

В ритмі “Французької Весни” протягом квітня житимуть Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків. Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс франсез в Україні за підтримки Мерії міста Тулуза та чисельних урядових і неурядових інституцій України запрошують вкотре зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати франко-українського співробітництва і надихнутися на нові звершення.

В Івано-Франківську “Французька Весна” пройде 14-26 квітня за підтримки БФ “Україна Інкогніта”, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Театр кіно “Люм’єр”.

Організатори оприлюднили програму заходів та запрошують усіх бажаючих відвідати їх.

Наприклад, в рамках фестивалю в Івано-Франківській обласній філармонії  відбудеться концерт “Тільки для лівої руки” відомого французького піаніста Максіма Зекінні.

Твори, які виконує Максім Зеккіні, розкривають величезні можливості лівої руки. Завдяки розташуванню пальців, природній гнучкості і потужному регістру низьких клавішних частот, вона може навіть змусити зазвучати піаніно як цілий оркестр.  У випадку з Максімом Зеккіні, це буде винятковий оркестр, бо його руки – фантастичні. Як тільки вони торкаються клавіш, з’являється магія, від якої публіка буде в захопленні.

Ідея вивчати репертуар для лівої руки з’явилась у Максіма Зеккіні, випускника Національної паризької консерваторії та лауреата численних міжнародних конкурсів декілька років тому, коли він вперше студіював “Концерт для лівої руки” Моріса Равеля. Цей твір був написаний у Відні 5 січня 1932 року для австрійського піаніста Пауля Вітгенштейна, який втратив праву руку під час Першої Світової війни, проте успішно продовжив кар’єру піаніста, замовляючи твори для лівої руки у відомих композиторів того часу.

Більш детальну інформацію можна дізнатися за цим посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...