Мед Атлант

Історія успіху від творців “АТБ”: “Під час наших обговорень завжди є спільний підхід та народжується виважене рішення”

Будь-який шлях починається з першого кроку. А будь-який потужний бізнес – з людей, які повністю віддаються своїй справі. Це доводить приклад компанії “АТБ-маркет”.

Сьогодні це найбільша вітчизняна торговельна мережа, яка налічує 929 магазинів у 242 містах країни та дає роботу понад 45 тисячам українців.А починалося все майже 25 років тому з гарної ідеї та наполегливої праці кількох чоловіків.

Про цю чудову історію успіху ми поговорили з її безпосередніми творцями – Геннадієм Буткевичем, Євгеном Єрмаковим та Віктором Карачуном.

Євген Єрмаков

Геннадій Буткевич

Віктор Карачун

– Найперше, про що хотілося б спитати, як вам вдалося зберегти доброзичливі партнерські стосунки впродовж тривалого часу?

Г.Б.: Наш успіх і наш розвиток відбулися переважно завдяки тому, що ми разом. Я переконаний: якби ми були порізно, у нас би нічого не вийшло. Безумовно, і до сьогодні інколи вкрай складно прийняти певне рішення. Без цього ніяк, адже ми всі напрочуд різні. Найважливіше те,  що під час наших обговорень і суперечок ми завжди маємо єдине бачення, спільний підхід, через це народжується  виважене рішення того чи іншого питання.

– Ви сказали про те, що ваші характери дуже різні. Які риси кожного з вас ви вважаєте найбільш важливими щодо розвитку бізнесу?

Є.Є.: Терпіння – ось те, що точно нас всіх об’єднує! (сміється)

Г.Б.: Пан Євген, наприклад, у нашій компанії найбільш скрупульозний і педантичний. Якщо він щось почав робити, завжди доведе до пуття. А пан Віктор дуже підприємливий. Він хороший продавець – може продати що завгодно.

Є.Є.: Пан Геннадій – напрочуд цілеспрямована людина. Він завжди домагається того, чого хоче досягти. Багато хто має цю якість, але в нього вона настільки розвинена, що іноді дивуєшся – як можна встигати робити все настільки якісно! Часто подумки порівнюю його з локомотивом, ставлю за приклад своєму синові.

В.К.: Якості кожного з нас працюють на загальний результат: хтось повинен бути дуже активним і цілеспрямованим, хтось скрупульозним, хтось заповзятливим. Ці риси доповнюють одна одну та створюють гармонію в партнерських відносинах.

– Які періоди були найбільш складними і чому?

Г.Б.: Ми починали бізнес вчотирьох. Тоді з нами ще був Сергій Тарасюк.  Найскладнішими виявилися часи, коли він вийшов із бізнесу через різні погляди на ведення і розвиток справи. Особисто мені розлучатися було тяжко. Але ми рушили далі. Саме тоді стався наш «стрибок». Це був 2004 рік.

Є.Є.: Так, погоджуюся з Геннадієм, це був вкрай важкий період. Сьогодні ми один одного цінуємо ще більше, бо знаємо, що саме разом ми є сила. Ми спільно працюємо вже давно, можемо вдало розподіляти робочі обов’язки. Зараз ступінь довіри і делегування повноважень набагато вищий, ніж раніше.

– Не просто усвідомлювати, що мережа, асортимент якої складається з більше ніж 3500 товарів (включаючи 800 позицій під власними торговими марками «АТБ»), колись починалася з кількох старих гастрономів. У чому запорука такого стрімкого успіху?

Є.Є.: Ви не повірите, але на самому початку у нас не було грошей на розвиток. Ми довгий час економили на всьому… Відповідно, запорука успіху в тому, що всі зароблені гроші вкладали та й зараз продовжуємо вкладати у розвиток бізнесу.

– Якщо вкладаєте кошти, значить, вірите в майбутнє України?

Г.Б.: На мій погляд, у нас все буде добре. Упевнений, що в найближчій перспективі на нас чекають гарні часи для розвитку. Саме тоді люди зможуть відчути, що в країні все налагоджується.

Є.Є.: Повинен відбутися економічний прорив. В Україні живуть працьовиті люди, які здатні підняти економіку.

В.К.: Ми крокуємо у правильному напрямку. Хоч і помаленьку, але впевнено. Це дає надію на те, що ми переможемо і побудуємо нову сильну країну.

Автор: Антон Кумпій

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...