Мед Атлант

Кабмін призначив службове розслідування високопосадовцю з Прикарпаття

Кабмін відсторонив високопосадовця з Прикарпаття Михайла Ноняка від посади та призначив службове розслідування.

Як писало “МІСТО“, напередодні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що невдоволений роботою  голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка та вніс до Кабміну подання на його звільнення. Омелян зазначив, що знає досить фактів зловживання Ноняком на посаді.

Вчора, 11 квітня, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк поділився новиною про ухвалу рішення стосовно Ноняка на своїй сторінці у соцмережі.

Всі факти, які виявила антикорупційна перевірка МІУ, будуть ретельно вивчені та досліджені. Міністерство і надалі готове надавати всі необхідні документи та сприяти проведенню об’єктивному розслідуванню, як і службовому, так і всім тим кримінальним провадженням, які розслідуються правоохоронцями, по фактам здирництва і зловживань керівництвом і рядом працівників ДСБТ! Я закликаю пана Ноняка, гідно пройти процедуру службового розслідування і припинити будь-який тиск на своїх підлеглих, котрі надають і готові надавати документи, докази і у разі необхідності покази, про всі існуючі факти зловживань в ДСБТ!, — пише Лавренюк.

Натомість Михайло Ноняк акцентує, що Уряд НЕ підтримав подання міністра про звільнення та призначив службове розслідування. Розслідування голова держслужби з безпеки на транспорті не боїться.

На жаль, вже з перших днів, ми бачили і відчували, що є люди, яким не до вподоби, що прийшла команда однодумців, яка хоче зруйнувати старі корупційні схеми та навести лад. Чи боюся я розслідування? Ні звичайно! Від самого початку знав, що за кожним моїм кроком спостерігають тисячі очей: моїх побратимів з Майдану, моїх друзів, які зі зброєю в руках боронять Україну від московського окупанта, і звичайно ж ті, які хочуть повернути старі корупційні схеми. Знав що будуть шукати кожну помилку в роботі. Та й зрештою, мене виховали такою людиною, що якщо за щось беруся, то виконую на совість, — повідомив Ноняк. 

Прикарпатець навіть додає, що такі перевірки повинні відбуватися регулярно, щоб уряд, прем’єр-міністр і суспільство знали реальну картину справ у кожній службі, у кожному міністерстві.

До слова, на прес-конференції, що відбулась 6 квітня, керівник “Укртрансбезпеки” говорив, що збирається подавати на Кабмін до суду, якщо той прийме уявлення Омеляна про його звільнення. Також він заявляв, що в Державному агентстві автомобільних доріг України задоволені його роботою і претензій не мають, а з  корупцією в його службі борються всіма силами.

Читайте також: СБУ викрила на хабарі в 22 тисячі гривень чиновницю ДФС в області. ДОДАНО ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...