Мед Атлант

Проект “Компол”: головний освітянин Франківська розповів, чи будуть у школах компостери

10 квітня прес-служба Кабінету міністрів України повідомила про старт проекту “Компол”. Він полягає у тому, що 200 шкіл отримають можливість встановити в себе контейнери для переробки харчових відходів.

Наразі стартував збір заявок. Щоб увійти до числа переможців школам потрібно буде підготувати креативне завдання, яке би розкривало їх мотивацію до участі у проекті. І обов’язковою умовою є відповідність технічним вимогам.

У департаменті освіти і науки Івано-Франківської міської ради кажуть, що поки не планують брати участь у цьому конкурсі.

“Ми розглянемо це питання на робочій нараді з директорами шкіл, але наразі у франківських школах немає такої проблеми, як велика кількість залишків їжі та інших побічних продуктів в  їдальнях”, – розповів МІСТУ директор міського департаменту освіти і науки Ігор Смаль.

За словами головного освітянина міста, є кілька шкіл, які мають деякі проблеми зі сміттям.

“Але це пов’язано зі “свідомими” мешканцями навколишніх будинків, які зносять своє сміття до них. Здебільшого це стосується шкіл, які розташовані у центральній частині міста. Робота щодо навчання учнів правильному поводженню з відходами триває постійно. У нас вже в школах окремо сортують пластик, папір, органічні відходи. Але наразі потреби у встановленню компостерів немає”, – зазначив Ігор Смаль.

Читайте такожМОН планує запровадити в школах електронні підручники. Чи готові прикарпатські освітяни до нововведень?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...