Мед Атлант

Професор франківського вишу став переможцем престижної наукової премії. ФОТО

Професор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Володимир Лущак, єдиний серед науковців Прикарпаття, став переможцем премії “Лідер науки України 2018. Web of Science Award”. Науковець визнаний кращим в номінації “Найбільш цитований дослідник”.

Зазначимо, що професор Лущак вже вдруге став переможцем цієї престижної наукової премії. Церемонія нагородження відбулася 11 квітня у великому конференц-залі Національної академії наук України. Премію в Україні вручає разом з МОН, НАН та МОЗ міжнародна видавнича компанія «Clarivate Analytics», якій належить платформа Web of Science.

Премією “Web of Science Awards Ukraine 2018” нагороджені 9 українських вчених, 14 вишів та наукових установ, а також 1 журнал за їх вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки. Науковців відзначили за найбільшу кількість наукових робіт, опублікованих в 2008-2017 роках. Серед українських видань премію отримав журнал з найбільш впливовими дослідженнями. Установи ж нагороджували за найбільшу кількість високоцитованих статей, за найкращі публікаційні стратегії, за найбільшу кількістю наукових праць, опублікованих у співпраці, та за кількістю публікацій загалом.

“Оприлюднення наукових результатів у визнаних у світі наукових базах – важливий показник як якості наукового дослідження, так і чинник, що стимулює розвиток науки. Торік ми знайшли кошти на те, щоб забезпечити централізовану передплату до Web of science і Scopus для понад 100 українських вишів та наукових установ МОН. І ми отримали вражаючі докази того, наскільки це потрібно. Якщо в перший місяць через ці підключення було зроблено 22 з половиною тисяч запитів, то через три місяці – понад 100 тисяч. Це свідчить, що українська спільнота справді інтегрується, що ці інформаційні продукти потрібні. Тому наразі нашою метою є отримання національної ліцензії, щоб доступ до баз мали всі провідні виші та наукові установи України – попри їх відомче підпорядкування. Звісно, на це потрібні кошти, і ми зараз працюємо над цим”, – відзначив заступник Міністра освіти і науки  Максим Стріха вітаючи переможців.

Нагадаємо, що у 2016 році професор університету, доктор біологічних наук, завідувач кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Лущак став переможцем премії “”Лідер науки України 2016. Web of Science Award” в номінації «Вчений України. За значні успіхи».

Премії «Web of Science Award 2018» були вручені в 7 номінаціях. Детальніше можна прочитати тут.

Читайте також: Потрійна ДТП і сильне сп`яніння: як викладач франківського вишу уникнув покарання. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...