Мед Атлант

Стало відомо, як працюватиме таксі для франківців з інвалідністю

Як повідомляло “МІСТО”, у Франківську з’явиться таксі спеціально облаштоване для людей з інвалідністю.

Таким чином планують поліпшити соціальне обслуговування одиноких громадян, які проживають самі або перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі.

Сьогодні, 12 квітня, виконавчий комітет міської ради остаточно ухвалив дане рішення та передав його на розгляд сесії.

Проте, як виявилось, отримати послугу не так вже й легко. Слід знати декілька нюансів.

Соціальне таксі перевозитиме лиш тих осіб, котрі не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць чи візків. Скористатись сервісом дозволено тільки двічі на місяць. До лікарні людину безкоштовно возитимуть не частіше, ніж два рази в тиждень. В обов’язки перевізника входить виключно доставка до пункту призначення. До прикладу, під двері клініки, тоді як між поверхами особа з інвалідністю муситиме пересуватись вже самостійно. Тож людину не повезуть без супровідника: родича або соцпрацівника. Також послуга не надаватиметься тим особам, в сім’ї чи родині яких є автомобіль.

Ця послуга надаватиметься людям з обмеженими можливостями, які не можуть самостійно пересуватись до вокзалу, установ влади, банків та лікарень. В територіальному центрі є 3 автомобілі, там організують диспетчерський пункт, який і прийматиме заявки, — каже директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк.

Аби скористатись транспортом слід зареєструватись у спеціальну базу користувачів послуги. Для цього принести у департамент соціальної політики заяву, довідку про інвалідність або висновок ЛКК, що людина не в змозі самостійно пересуватись. Після реєстрації, щоб замовити транспорт, потрібно не менш ніж за 2 дні телефонувати за номерами 53-24-41 та 75-01-26.

Таксі вже працює в межах Івано-Франківська та прилеглих сіл: Угорники, Микитинці, Крихівці, Вовчинець, Хриплин з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00 та у п’ятницю до 16:00. Субота, неділя та державні свята — вихідні.

Водночас департамент чекає на державну субвенцію, щоб закупити ще спеціалізованих авітовок та розширити послугу.

Читайте також: У Франківську перевірятимуть водіїв таксі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...