Мед Атлант

Студенти музичного училища оголосили страйк і вимагають зняти з посади директора. ВІДЕОСЮЖЕТ

Студенти і викладачі музичного училища ім. Дениса Січинського сьогодні виступили проти керівника закладу Петра Гундера. Його звинувачують у приниженнях студентів і використанні їх у власних інтересах.

Страйк розпочали зі збору підписів, де розписалися 30 студентів з відділу оркестрових, духових та ударних інструментів. Кажуть, що це 2/3 усіх, хто навчається на цьому відділі. Загалом у закладі більше 250 студентів.

Страйкарі пояснюють, що незадоволених політикою керівника – значно більше, але під страхом бути виключеним із закладу вони побоялися вийти до представників ЗМІ.

Присутні на страйку студенти пояснили: невдоволені тим, що їх часто змушують понаднормово і поза розкладом репетирувати в оркестрі. Окрім того, пояснили, що використовують їх, аби давати концерти в районах, за які, як було озвучено страйкарями, директор отримує винагороду, а самих студентів часто не забезпечує навіть обідом. Окрім того, розповіли, що керівник закладу часто змушує студентів грати не на тих інструментах, які були обрані ними при вступі в заклад й за окрему плату готовий піти на поступки студенту.

До страйку приєдналися й викладачі: Мар’ян та Ольга Припхани, які мають до директора свої претензії. Мар’ян Припхан розповів, що молодих викладачів директор змушує укладати строковий трудовий договір, а це мінус кілька місяців трудового стажу й менша кількість нарахованих коштів за відпустку. Каже: таким чином директор хоче, щоб з початком кожного навчального року до нього приходили на поклони й просилися на роботу. Матір Мар’яна Припхана Ольга, яка викладає в училищі десятки років, пояснює: змушена була дати директору грошову винагороду, аби з її сином продовжити трудовий договір.

З закидами в свою адресу Петро Гундер не погодився і пояснив, що додаткові заняття з оркестру потрібні самим студентам, адже в іншому випадку вони не зможуть заграти навіть гімн України. Звинувачення про вимагання коштів відкинув.

Страйкарі кажуть: будуть ігнорувати пари доки їх не почують і не припиняться свавілля директора.

Детальніше – у відеосюжеті “МІСТА”.

Читайте також: Медики і освітяни мітингують в центрі Франківська. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...