Мед Атлант

З початку року майже 11 тисяч безробітних прикарпатців працевлаштувались

Близько 3,8 тисяч прикарпатських роботодавців співпрацювали зі службою зайнятості.  Кількість вакансій у базі даних служби протягом січня-березня поточного року налічувала 13,5 тисяч. З них, 11 тисяч укомплектовано.

Служба зайнятості працевлаштувала понад 11 тисяч потребуючих роботи, повідомляють у прес-службі обласного центру зайнятості.

Протягом І кварталу 2018 року в області налічувалась 14,1 тисяч осіб, 12,2 тисячі отримували допомогу по безробіттю. Средній розмір виплат становить 2376 грн. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного  внеску працевлаштовано 183 безробітних, в тому числі 77 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 106 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Крім того, 2,6 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, — йдеться у повідомленні відомства.

Близько півсотні безробітних навіть реалізувались як підприємці, отримавши одноразову допомоги по
безробіттю  на відкриття власної справи. Також служба організовувала професійне навчання фахівців, яке пройшли 2,2 тисячі безробітних, після закінчення курсу працевлаштувались 90.9 %.

Профорієнтаційні послуги отримали 42,0 тис. громадян: студенти, демобілізовані військовослужбовці, атовці, переселенці.

Станом на 1 квітня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,0 тис. осіб. Майже 8 тис. осіб отримує допомогу по безробіттю.

Читайте також: Грабіжниця, яку затримали на гарячому, пояснює свій вчинок безробіттям. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...