Мед Атлант

Наїхав, коли діти майже перейшли дорогу: з`явилося відео моменту ДТП, у якій постраждали сестри

ДТП сталася 11 квітня біля Будинку правосуддя. Водій наїхав на двох дітей. Потерпілі досі у лікарні. Мама дівчаток каже, що їх прийдеться довго лікувати. Позицію водія не до кінця розуміє.

У білий день, коли діти переходили дорогу через пішохідний перехід на вул. Грюнвальдській, водій автомобіля Volkswagen Golf наїхав на них. Потерпілі з 2004 та 2010 року народження. На місце ДТП одразу прибула “швидка”. Згодом патрульні, які повідомили маму потерпілих. Водій-винуватець 1994 року народження був тверезий.

МІСТУ стало відомо, що матір`ю потерпілих є переселенка і волонтерка Ірина Пластомак. Зараз мама розривається, бо у лікарні дві дитини. Одна дочка (старша) на Пасічній, адже крім різноманітних забоїв має серйозну проблему з щелепою. Тому дівчинку відправили з дитячої в обласну лікарню, бо там є спеціалізоване відділення щелепно-лицевої хірургії. Їй видалили один зуб, пошкоджені ясна. Молодша дитина зараз у лікарні на Коновальця. 11 квітня дівчинку лікарі відправили додому (дитину забрали друзі Іри). Медики казали, що можна лікуватися дома із забоєм м`яких тканин і струсом головного мозку. Проте уже наступного дня дитині стало погано. Тому її після підняття температури і постійної нудоти забрали медики. Мама досі не розуміє, чому дочку не оглянули медики на Коновальця: не зробили рентген. Іра каже, що тазова частина дуже забита, а це медики наче і не побачили. Через це дитина не може ступати на ногу.

Іра досі не вірить, що це сталося з нею. Каже, водій йде на контакт. Проте справу до суду доводити не хоче. Пояснює, що він водій зі стажем, їздив за кордоном не один рік та й раніше не порушував. Грошима лише обіцяє допомогти. Правда, дитині, у якої проблеми з щелепою, у 18-ть років потрібно буде ставити імплант. А це не дешеве “задоволення”. Ця процедура можлива за чотири роки, бо лише завтра старшій дівчинці виповниться 14 років.

У розмові з слідчим Іра довідалася, що водій дав покази наче наїхав лише на молодшу дитину, яка постраждала менше. Уже в подальшому мама пояснила слідчим, що це неправда, бо дві дитини у лікарні. А третя чекає дома…

Водій, який працює в обласній лікарні, не хотів спілкуватися з нашими кореспондентами. Пояснював, що все розповів слідчим. Каже, дітей на дорозі не бачив. Розповідає, що позаду нього автомобіль увімкнув покажчик повороту. Тому очікував маневру обгону. Проте автівка повернула ліворуч на вул. Грюнвальдській. Коли подивився на дорогу, то навіть не зауважив як наїхав на пішоходів.

У прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області кажуть, що водій проявив неуважність та не надав перевагу у русі пішоходам. Наразі тривають слідчі дії. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

На відео з камер магазину, де сталася ДТП, видно, що діти перед тим як вийти на дорогу, оглядалися. Сам момент зіткнення стався, коли дівчата майже уже були перейшли дорогу. Тобто, водій мав би  бачити пішоходів, бо вони уже здійснювали рух.

Волонтери та небайдужі збирають кошти для потерпілих у ДТП. Про це у мережі повідомив заступник батальйону ОУН Тарас Козлишин:

У нашої посестри з батальйону ОУН, мами-одиночки трьох діточок, трапилася біда. Двох її донечок, котрі йшли зі школи додому, на пішохідному переході збила автівка. Водій, молодий хлопчина, намагається применшити свою провину.

Всім, хто має можливість допомогти нашій посестрі, викладаю її номер картки у ПриватБанку

5168 7573 2088 4457 (Отримувач: Ірина Пластомак).

Іра каже, що зараз близько 5 тис грн надійшло на її карточку.

Довідково:

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспорт-, ним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження; карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: Водія, який протягнув патрульного кілька метрів і втік, розшукують. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...