Мед Атлант

Між законом і анархією: у Франківську стартував рух для взаємодії громади і поліції. ФОТО

У Франківську презентували соціальний рух “Тонка синя лінія” (Thin Blue Line Ukraine). Про проект розповіли франківцям патрульні.

 

Презентація відбулася сьогодні,  16 квітня, на вул. Шевченка. “Тонка синя лінія” – це соціальний рух, спрямований на зближення громади й поліції, підтримку правоохоронців зі сторони небайдужих громадян. Він прийшов до України зі штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. І, водночас вияв поваги до тих полісменів, хто віддав своє життя захищаючи закон. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО.

Я хочу навчити свій персонал принципам цього руху. Поліція має почуватися впевнено, зайшовши просто випити каву, – каже Степан Феняк, керівник закладу Lounge-Bar “Bechamel”. – Нові патрульні – це ті люди, яких ми хотіли б бачити захисниками. Тому я вирішив бути першим, хто підтримає соціальний проект.

Степан Феняк пояснив, що до патрульних звернувся сам й для цього в закладі розробив спеціальне меню “Шериф”. Обідом патрульних не пригощатимуть, але для них буде встановлена спеціальна пільгова ціна.

Власник каже, що його патрульні в лютому 2016 року за неправильне паркування штрафували. Відтоді паркується правильно і згідно правил ПДР. Наголошує, що на той період не до кінця вірив у реформу, але тепер у ній впевнений.

Начальник УПП в Івано-Франківській області Олег Костенко вручив Степану Феняку табличку соціального руху, яку кожен відвідувач зможе побачити у закладі. Костенко подякував за довіру і пообіцяв не підводити у майбутньому.

Патрульний Богдан Настич каже, що це перше встановлення таблички у закладі в Івано-Франківську. У подальшому рух тільки зростатиме.

Патрульні кажуть, що це рух, коли суспільство, громадяни поліцейські спілкуються, допомагають одне одному, підтримують одне одного. Це все зближує і тоді не відбувається конфліктів. Представники закону переконані, що треба розуміти одне одного, не провокувати і не порушувати.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...