Мед Атлант

Оновлення “АТБ” та вигоди для покупців: мережа дискаунтерів крокує в ногу з європейськими колегами

Сьогодні ні в кого не викликає сумнівів, що “АТБ” є не тільки найбільшою, але й найдинамічнішою у своєму розвитку торговельною мережею України. По всій країні працюють 929 маркетів із такими вивісками, де щодня купують товари і продукти понад три мільйони українців.

Мешканці Івано-Франківщини самі могли переконатися в тому, як швидко зростає в їхньому регіоні кількість магазинів “АТБ”: за нетривалий термін компанія відкрила тут уже близько десяти сучасних комфортних дискаунтерів (магазинів, що пропонують якісні товари в достатньому асортименті за доступними цінами).

Але навіть такі чудові результати не дають керівництву “АТБ” зупинятися на досягнутому. Мережа продовжує розвиватися не тільки кількісно, але й якісно. І це робить її дуже схожою в своїх прагненнях на провідних зарубіжних колег. Адже впровадження передових технологій, концепцій і практик – новий тренд для формату “дискаунтер” у цивілізованих країнах.

Поряд з такими європейськими лідерами, як Lidl і Aldi, компанія “АТБ-маркет” розглядає цей розвиток як провідний напрям своєї інвестиційної діяльності на найближчі роки. Зокрема, йдеться про те, що одним із пріоритетних завдань компанії є модернізація магазинів торговельної мережі, – зазначає Борис Марков, голова Ради директорів, генеральний директор корпорації “АТБ”.

Щоб зрозуміти, про що розповідає експерт, досить відвідати один із оновлених магазинів мережі. Вони не схожі на звичні “АТБ”: використано інші кольори в оформленні, в торгових залах більше місця, вдосконалено сервіс, покупцям надають додаткові послуги тощо. Фахівці також гідно оцінюють зміни, адже в оновлених маркетах встановлені холодильне та морозильне обладнання останнього покоління, новітня система освітлення, побудована на базі LED-технологій, впроваджені технології утеплення, опалення та рекуперації енергії, які скорочують витрати на опалення до 70%.

Оновлені магазини “АТБ” – це свого роду експериментальний майданчик, де впроваджені сучасні рішення у сфері роздрібної торгівлі, будівництва та енергозбереження, – пояснює Борис Марков.

За його словами, відкриття подібних торговельних точок не є початком розвитку нового формату магазинів, це лише оновлення чинної концепції дискаунтерів. Іншими словами, розширюється площа магазинів, збільшується викладка товарів, створюються більш комфортні умови для покупців. Але ціни залишаються тими самими: обґрунтованими і доступними для українців із різним рівнем доходів.

Звичайно, багато жителів Івано-Франківщини також хотіли б побачити в їхніх містах оновлені “АТБ”. Можна прогнозувати, що чекати залишилося не так вже й довго. Компанія поступово реконструюватиме діючі маркети. У поточному році по всій країні такі зміни планують у 50 торговельних точках. Крім того, всі нові магазини (площею від 800 кв. м) одразу відкриватимуться у новій концепції. Якщо сьогодні загальна кількість “диво-АТБ” становить трохи більше чотирьох десятків, то вже до грудня цей показник істотно збільшиться.

Пересічні покупці отримають не просто комфортне обслуговування, але й сервіс на рівні кращих закордонних стандартів. Ось як розуміють у цій мережі вислів “крокувати в ногу з Європою”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...