Мед Атлант

У Франківську триває реставрація стіни “Бастіону”, яка посипалась. ФОТО

Реставраційні роботи фортечної галереї “Бастіон” ще не завершені. У департаменті охорони культурної спадщини пообіцяли, що пам’ятку архітектури повністю та якісно відреставрують до кінця року.

Як писало “МІСТО”, столітня стіна колишньої Станіславської фортеці посипалась після реставрування. Світлинами фрагментів муру, де утворились “провалля”, поділився архітектор Ігор Панчишин.

На думку архітектора, виною є непрофесійний підхід мерії та департаменту до реставрації пам’ятки архітектури. До того ж, роботи обійшлись франківцям у чималу “копійку”. Реставрація фортечної стіни обійшлася міському бюджету у 671,2 тис. грн. Зокрема у липні 2016 р. департамент уклав з підрядником договір на 580,7 тис. грн, а в грудні минулого року уклав додаткову угоду ще на 90,4 тис. грн.

Натомість, начальник відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак запевнив “МІСТО“, що підхід департаменту до робіт серйозний, а стіна ще не в належному стані, адже реставрація триває.

Роботи ще не закінчились. Ми тільки розчистили стіну від трави та ґрунту, які були занесені у шви між цеглою. Минулого року ми все промили, а зараз маємо  розшивати шви і заповнювати спеціальним розчином фрагменти, які випадають,  — каже Володимир.

Володимир Ідак обіцяє, що до кінця 2018-го року реставраційні роботи завершать і тільки тоді можна буде судити про якість реконструкції.

Читайте також: Франківцям на голови знову падають балкони. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...