Мед Атлант

Голова Нацполіції ініціював перевірку пасажирського транспорту і контролю за перевізниками

 Про це Сергій Князєв повідомив вчора, 17 квітня, під час відеоселекторної наради з керівництвом структурних підрозділів МВС та НПУ.

Очільник відомства наголосив, що таке рішення викликано збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також ростом аварійності на дорогах протягом останніх кількох днів за участі транспортних засобів, що перевозять громадян. Про це інформує  прес-служба Нацполіції України.

Вчора у ДТП в Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні зранку маємо жахливу трагедію у Кривому Розі. На цей час вісім загиблих та 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульної поліції та підрозділів превенції: ми маємо звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру та зробити все, аби попередити такі страшні випадки, – підкреслив Сергій Князєв.

Глава відомства поставив завдання керівникам, відповідальним за напрям превенції та безпеки на дорогах, – негайно розробити план комплексних дій з посилення профілактичних заходів. Йдеться як про перевірку технічного стану автобусів, на яких здійснюються пасажирські перевезення, перевірку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів, так і перевірку діяльності перевізників на відповідність усім необхідним вимогам, згідно з діючим законодавством.

Найближчим часом ми очікуємо різке збільшення переміщення громадян в державі – у зв’язку з вихідними днями. Тому кількість нарядів поліції превенції на вулицях також буде – підкреслив Сергій Князєв.

Нагадаємо, сьогодні у Кривому Розі у ДТП за участю легкового автомобіля, маршрутного мікроавтобуса та автобуса, який перевозив співробітників одного з міських підприємств, загинуло вісім людей, 15 постраждалих знаходяться у лікарні, з них четверо – у вкрай важкому стані.

Вчора у Луганській області внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали десять людей, ще десятеро були травмовані в Одесі, внаслідок зіткнення вантажівки з маршрутним таксі.

Також раніше повідомлялося, що за два місяці 2018 року у ДТП загинуло 363 людини.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...