Мед Атлант

“Франківський феномен”: у міських озерах поселились незвичайні жителі. ФОТО

На міських озерах все частіше можна побачити дивних, як для українських країв, жителів. Уже кілька років поспіль, сховавшись під міцними панцирами, водоймами плазують черепашки.

Фото: Julia Kikot 

Мешканці обласного центу раді таким сусідам. Позитивний відгуком і світлинами поділилась й Екатерина Копаница  у соцмережі.

Сьогодні на малому озері в парку бачили з дітьми цілих 5 черепах. В нашому парку точно інша влада, ніж у місті! Краса, чистота. Сходіть помилуйтеся, чудові клумби. І не можна не зауважити як змінився острівець,  — пише Катерина.

За словами директорки КП “Центр розвитку і рекреації” Руслани Василюк, ці черепахи є справжнім “Івано-Фраківським феноменом”. Припускає, що хтось із мешканців міг підкинути домашніх черепах, а вони розплодились. Нікому невідомо, як плазуни оселись у нашому містечку, проте зараз цілі сімейства “твердопанцерних” можна зустріти майже біля кожної водойми: міського, “Лебединого”, “Німецького” та середнього озер.

Ми уже 2 роки спостерігаємо за цим “чудом”, але звідки вони з’явились ніхто не знає. Люди кажуть, бачили їх ще раніше. Спершу ми помітили одну черепаху, думали, можливо люди підкинули домашню, яка виявилась непотрібною, але потім виявилось, що в озері мешкають цілі сімейства: від великих  до маленьких. Вони гарно зимують, а весною гріються на сонечку, — каже Руслана Василюк.

За словами пані Руслани, комунальники черепах не годують, адже тварина є дикою і самостійно знаходить собі харчі у природному середовищі.

Там є і качки, і риба, і деякі відходи, тож ці черепашки самі собі дають раду. Не хочемо їх підгодовувати, бо не знаємо, як вони на це зреагують, — продовжує Руслана.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...