Мед Атлант

На Івано-Франківщину фура перевозила антирекордний вантаж

Це абсолютний антирекорд з перевантаження, зафіксований на габаритно-ваговому комплексі в Україні. Минулий антирекорд був майже вдвічі меншим.

Новим антирекордом з перевантаження став випадок, коли при нормі 40 тонн повна маса вантажівки становила 202 тонни. Цей транспортний засіб рухався з Одеської області в Івано-Франківську. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook нардеп з Миколаївщини Тарас Кремінь, інформує УНІАН.

Він зазначає, що працівники Укртрансбезпеки на вагово-контрольних пунктах щодня виявляють разючі випадки перевантажень.

Майже кожне 10-те зважування на ГВК – з разючим перевищенням вагових параметрів, – повідомляє Кремінь. – Це дозволило з початку 2018 року перерахувати до державного бюджету 6 249 601 гривню.

За словами нардепа, прикладом антирекорду з перевантаження був випадок, коли при нормі 40 тонн повна маса машини становила 202 тонни. Цей транспортний засіб рухався з Одеської області в Івано-Франківську. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном.

Надзвичайні випадки порушень законодавства про автомобільний транспорт у 2018 році розміщені на сайті Укртрансбезпеки. Там також є інформація про величезні штрафи, які накладають на перевізників.

На жаль, ці кошти пішли не на розширення штатів УТБ принаймні на 50%, як це передбачають розрахунки. Саме тому нарешті придбані ГВК на дорогах України, на яких перевізники досі встановлюють “антирекорди”, доволі часто має безсистемний характер, – говорить Тарас Кремінь.

Перевантаження – одна з головних причин пошкодження полотна наших доріг, особливо влітку. Адже найбільша повна маса фури, на яку розраховані наші дороги, становить 40 тонн.

Нагадаємо, у вересні на Прикарпаття привезли 200-тонний вантаж, який в сусідній області за руйнування дороги оштрафували на 45 тисяч євро.

Довідково:

Кабінет Міністрів 21 жовтня 2015 року постановив: “Рух транспортних засобів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі – понад 16 т, строєні осі – понад 22 т або фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів – навантаження на одиночну вісь – понад 11 т, здвоєні осі – понад 18 т, строєні осі – понад 24 т або фактичною масою понад 44 т, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах – понад 46 т) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...