Мед Атлант

Франківський богатир позував для пам’ятника Іллі Муромцю. ВІДЕО

Франківський богатир Василь Вірастюк став моделлю для образу Іллі Муромця, скульптура якого прикрашатиме столичний Труханів острів.

Про це богатир повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

Вже близько півроку триває робота над створенням проекту, а тепер можна сміливо сказати, робота над пам’ятником ІЛЛІ МУРОМЦЮ.
Авторами було запропоновано саме мені стати моделлю (тобто позувати) для створення образу ІЛЛІ. Була проведена фотосесія на коні, зроблені малий, і тепер вже середня (перехідна) копії пам’ятника, а зараз в роботі вже окремі частини скульптури, яка виливається з бронзи, а потім пазлами буде зібрана в цільний пам’ятник!

Журі обрало переможців закритого архітектурного бліц-конкурсу на визначення кращої передпроектної пропозиції благоустрою центральної частини урочища Чорторий (острів Труханів – острів Муромець) у Деснянському районі столиці. Визначення переможця відбулось 28 березня у Департаменті містобудування та архітектури, – взято з офіційного сайту Київради.

Пам’ятник буде заввишки близько 4,5 метра, вагою десь у 2 тонни.. А встановлений та відкритий орієнтовно в середині літа (можливо вже в липні)…

P.S. нагадаю що в історії трапляються випадки коли праобразами історичних постатей стають відомі люди!
Так свого часу Леонід Кравчук позував для пам’ятника М. Щорсу, Мел Гібсон позував для пам’ятника Willame Wallace’s. В мене вже була така практика, адже в 2010 році позував для пам’ятника Івану Фірцаку (Кротону, Іван Сила).

Читайте також: Вірастюк зустрівся у Франківську з однокласником у якого він “постійно забирав бутерброди”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...