Мед Атлант

У ДФС нагадили, що факт продажу більше одного автомобіля в рік варто вносити в декларацію

Якщо громадянин протягом року здійснив продаж або обмін двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відс. та військовим збором – 1,5 відсотка.

Про це нагадують в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Такий громадянин зобов’язаний відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до державної податкової інспекції за місцем реєстрації. Граничний строк подання податкової декларації – до 2 травня 2018 року.

Крім того, громадянин зобов’язаний самостійно до 1 серпня 2018 року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій податковій декларації про майновий стан і доходи.
Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна передбачено статтею 173 Податкового кодексу України.

Отримували іноземні доходи – подайте декларацію

Громадяни, які отримали у 2017 році доходи з-за кордону – гонорари, авторські виплати, спадщину, дивіденди чи заробітну плату, мають їх задекларувати. Про це нагадують в ГУ ДФС в Івано-Франківській області.

У податковій декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік громадянам слід відобразити суму отриманого доходу за звітний рік та визначити податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір 1,5%.

Річну Декларацію про майновий стан і доходи, які одержані громадянами у 2017 році, слід подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї податкової адреси до 2 травня 2018 року. Громадяни можуть надіслати декларацію поштою або подати її за допомогою електронних засобів он-лайн. Також вони мають право оформити довіреність іншій особі в Україні, щоб вона подала декларацію.

У випадку, коли громадянин вже сплатив податок за тими ставками, які діють в іншій країні, то він має взяти у податкових органах іноземної держави довідку про сплачені суми і їх буде враховано під час перерахунку в Україні. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Читайте також: Франківців попереджають про незаконні дії газовиків

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...