Мед Атлант

Відомий активіст оцінив доступність франківських вулиць для людей з інвалідністю. ФОТО

Співзасновник ініціативи «Доступно.UA» та ведучий рубрики «Інклюзія» програми #@)₴?$0 Дмитро Щебетюк завітав до Івано-Франківська.

У спільноті Доступно.UA він поділився враженнями від облаштованості міста для маломобільних груп населення.

“Івано-Франківськ контрастує сам з собою: людина на візку перейде вулицю без жодних перешкод – все як і треба, але за 5 метрів наштовхнеться на пандус з дуже цікавим кутом нахилу. А зовсім поруч велодоріжки, що перетинають місто, як артерії – такі чудові і такі незвичні оку киян – і велосипедисти, що маневрують між ними та ямами. І все ж тенденція йде на покращення: запал, дії, стратегія. Деякі вулиці вже орієнтовані саме на пішоходів і мають «нульове» пониження; на інших ми застали вируючі ремонтні роботи, і наступного разу сподіваємося оцінити доступність цих вулиць; про грандіозність планів на майбутнє, якими з нами поділились, навіть говорити не будемо. Порадувала повна відсутність підземних переходів, куди так і хочуть загнати містян в інших регіонах України. Звичайно, ми відвідали наш улюблений пандус біля Бастіону. Живий-здоровий, досі недоступний, передає всім вітання”, – написав він.

Нагадаємо, Доступно.UA – з’явилася 3 грудня 2015 року з метою моніторингу різноманітних закладів на їхню доступність для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Читайте також: У франківській поліклініці встановлюють ліфт для маломобільних груп населення. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...