Мед Атлант

Франківські захисники тварин називають правоохоронців ганьбою міста

Франківські зоозахисники продовжують боротьбу із незаконною торгівлею тваринами на вулицях обласного  центру. Активісти не можуть добитися реакції правоохоронців, хоч документально довели, що над звірями знущаються.

МІСТО” писало, що на вулиці Тичини жінки міхами торгують собаками і котами, а працівники поліції та комунальники не можуть домовитись, хто ж має зупинити “базарниць”.

Свою зневагу правоохоронним органам висловила у соцмережі й засновниця ГО “Дім Сірка” Наталія Когут.

Ганьба! Ганьба нашим правоохоронним органам! Мною особисто написано 2 заяви відносно жінки, яка торгує на вул. Тичини. В заяві вказано, що вона над ними знущається та утримує в неналежних умовах, що призводить до їх смерті, — пише Наталія.

До заяви активістка додала висновки ветеринарів та відео, проте поліціянти все одно відмовили в порушенні кримінальної справи про жорстоке поводження з тваринами ( ст. 229 ККУ). Натомість склали протокол Дільничні складають протокол за порушення правил тримання собак і котів (ст. 154 КуаП).

Ганьба! Чекаю висновок мудрогелів та йдемо його оскаржувати! Ганьба,  — підкреслює Когут.

Як розповіла “МІСТУ” речниця патрульної поліції, за жорстоке поводження з тваринами людині загрожує кримінальна відповідальність. Згідно нового законодавства, кримінальні правопорушення не входять у компетенцію патрульних.  За наявності  факту кримінального правопорушення патрульний може тільки викликати слідчо-оперативну групу та передати їм справу. Тож,  екіпаж вирішив скласти протокол за порушення правил утримання собак і котів.

Читайте також: Тваринки потребують нашої турботи: франківські зоозахисники зняли зворушливе відео

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...