Мед Атлант

В Калуському і Верховинському районах досі не почали реформу медицини

Майже кожен район області досі має проблеми з реформою медицини, найбільш плачевна ситуація на Калущині та Верховинщині.

Про це говорили сьогодні, 24 квітня, представники районних гілок влади під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА.

Зокрема заслухали питання: “Про хід реалізації в області Національної кампанії “Лікар для кожної сім’ї”. Доповів заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк.

Чиновник відзначив, що медична реформа в Україні розпочалася з 1 квітня з первинної ланки медицини: сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Наразі до реформи долучилися 208 медзакладів області, 833 лікарі повинні укласти договори з пацієнтами, половина вже це зробила.

Вчора, 23 квітня, 343 лікаря почали працювати в системі реформування, – зазначив Пасічняк.

Однак Пасічняк наголосив, що в деяких містах області лікарі ще не почали прописну кампанію. Чиновник каже, що Верховинський і Калуський райони досі не можуть працювати по-новому.

Розумію, що в гірських районах можуть бути труднощі з мережею, однак для реформи багато не потрібно: комп’ютер, модем і принтер.

Слово взяв і губернатор, який зауважив, що найважче у перший період реформи, але аби його перейти, потрібно докласти зусиль.

Люди не мають стати заручниками реформи. Ми зі своєї сторони прикладаємо максимум зусиль, – звернувся до голів РДА Гончарук.

Директор департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан додав, що медицина в районах наразі недобезпечена 17 мільйонами гривень.

Пройшло лише півроку, а ми знову не платимо медикам. Це треба змінити негайно, – відзначив Гончарук.

Нагадаємо, що на початку колегії губернатор пригрозив головам РДА, якщо не виплатять зарплатню медикам, нехай пакують валізи.

Читайте також: Медики і освітяни мітингують в центрі Франківська. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...