Мед Атлант

“Дира”, якого обвинувачують у вбивстві підприємця, хоче додому

Сьогодні, 25 квітня, в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука (на прізвисько “Дира”), який у центрі міста вчинив стрілянину. Через це у лікарні помер підприємець Ігор Гербін. У суді допитують потерпілих — дружина та дочку померлого.

13 березня відбулося підготовче засідання: прокурор зачитав обвинувальний акт, а захисник просив змінити запобіжний захід, бо обвинувачуваному потрібно лікуватися через погіршення стану здоров’я. Проте колегія суддів не задовольнила клопотання сторони захисту і продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня.

12 квітня, прокурор зачитав обвинувальний акт та нагадав обставини події, представник потерпілих проінформував, що його клієнтки вимагають 2 млн грн моральної компенсації від Михайла Дерещука.

Нагадаємо, що справу слухає колегія суддів у складі Олеся Зеленко (головуючий суддя), Наталії Деркач та Дмитра Руденка. За участі прокурора Боровика і захисника Клименка. Також у залі присутні потерпілі із захисником.

У суді з’явиться один з трьох захисників Дерещука. Сам Дерещук надіслав низку клопотань. Серед них заява про відвід суддів. Зеленко каже, що останнє засідання було 12 квітня. Клопотання підписані 11 квітням. Суддя обурена, адже заяви Дерещука стосуються тих питань, які 12 квітня розглядалися і тоді з ними Дерещук погодився. Сам обвинувачений запевняє: йому не дали сказати ні слова.

Суддя каже: інформація неправдива і все зафіксовано. Дерещук попросив слухати справу за присутністю адвоката, якого немає. Прокурор запропонував перенести засідання. Суддя погодилася, адже це порушення права на захист.

Проте сторони все ж погодилися розглянути одне клопотання (інші відхилено за погодженням з Дерещуком), яке стосується зміни запобіжного заходу. Обвинувачений хоче домашнього арешту. Скаржиться на стан здоров’я, бо хворіє цукровим діабетом. Пояснює, що має постійне місце проживання. Захисник каже: Дерещук з грудня перебуває у медчастині СІЗО і там медики не можуть кваліфіковано допомогти. Прокурор Боровик проти. Пояснив це тим, що вчинено тяжкий злочин і лікарі в місцях позбавлення можуть надати Дерещуку допомогу. Опісля судді вийшли в нарадчу кімнату.

Через кілька хвилин озвучили ухвалу: запобіжний захід не змінювати і утримувати Дерещука під вартою до 18 травня.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...