Мед Атлант

Війна на три букви: у Франківську збирали кошти для бійців АТО. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 26 квітня, в обласному центрі Прикарпаття відбувся благодійний творчий вечір на підтримку українських військовослужбовців.

Декілька десятків активістів, волонтерів, військових та небайдужої молоді зібрались в антикафе “Станція”, щоб послухати поезію, кавери та власні хіти як франківців, так і співаків з найвіддаленіших куточків області.

Умова для виконавців була одна: любий репертуар, окрім російського. Жоден із 12-ти учасників не порушив правила. Тож, ласуючи смаколиками, гості насолоджувались музикою на будь-який смак.

Організатори благодійної акції журналістки обласного телебачення — Нестерук Ольга та Токарук Юлія.  Розповідають, ідея творчого дійства виникла після робочої поїздки у зону антитерористичних дій.

У всіх ЗМІ вживається слово АТО. Після поїздки на Схід я зрозуміла, що це ніяка не антитерористична операція, а справжня війна. Ця поїздка стала для мене переосмисленням. Ми постійно “ниємо”, що чогось не вистачає, але одного разу, побувавши там – ви зрозумієте, що насправді маєте все. Цінуйте своє мирне життя, — відзначає Юлія.

За словами організаторів, хлопцям не вистачає навіть води. Тож, під час наступного візиту, хочуть приїхати хоча б з елементарною поміччю та найнеобхіднішим.

АТО – це саме ті три ненависні букви, які сидять у кожного з нас в печінках, — підкреслює ведучий вечора Любомир Белей.

Кожен мав змогу навіть символічним внеском допомогти бійцям, котрі захищають нашу Вітчизну від окупанта на сході.

Ми підтримували і будемо підтримувати військовослужбовців. Це тут добре: ходити по вулицях, дивитись, як пташки співають і гуляють дівчата. А там все зовсім по-іншому. Навіть після однієї поїздки переоцінюєш все своє життя. Хочу сказати, що наші люди набагато більше допомагають, ніж олігархи. Вони роблять це щиро, — каже начальник штабу обласної самооборони Богдан Мойсишин.

До слова, ніхто з виконавців не взяв і копійки за виступ. Натомість, й самі “скинулись” кількома купюрами. Кажуть, заради такої справи не шкода ні сил, ні часу, ні грошей.

Не зважаючи на те, що ми знаходимось дуже далеко звідти, ця війна не лишає нікого осторонь. Ми маємо не забувати про людей, які нас захищають. Дякуємо їм, — наостанок підсумував соліст гурту “Сни Дріади” Тарас Квітик.

На передову виручені кошти організатори повезуть вже на початку травня.

Читайте також: У Франківську Карітас пропонує атовцям та переселенцям виграти грант і почати свій бізнес

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...