Мед Атлант

Видавці стверджують, що не надруковано ще жодного підручника для цьогорічної шкільної програми

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін заявив, що на сьогоднішній день в Україні жоден шкільний підручник з програми 2018 року ще не надрукований, і закликає завершити всі процедури та почати процес друку не пізніше 15-20 червня.

Ми звертаємося до міністра освіти і науки Лілії Гриневич з проханням терміново відрегулювати економічні відносини між Інститутом модернізації змісту освіти та видавцями і нівелювати ризик повернення корупційних схем у сфері видання навчальної літератури, — сказав Афонін на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в Києві.

Зокрема, за його словами, відбір підручників є не прозорим і здійснюється непрофесійними комісіями.

Крім того, Афонін заявляє, що виконавець бюджетної програми закладає дуже маленьку суму на друк підручників (зокрема для 5-х класів), які покривають лише вартість витратних матеріалів, але не роботу авторських колективів.

На сьогодні жоден підручник з програми 2018 року ще не надрукований, — зазначив президент асоціації видавців, підкресливши, що він представляє видавництва, які беруть участь в державних програмах.

За словами Афоніна, до 1 вересня ще можна буде встигнути надрукувати підручники для перших класів, за умови, якщо завершити всі процедури і почати процес друку не пізніше 15-20 червня.

Точка неповернення для 5-х класів буде, я думаю, 10 травня, — додав він.

Читайте також: До Дня матері у франківському садку дітям пропонують виконати пісню про “подерті мамині штани”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...